Wie wint? De Hitachi Magic Wand vs de Fairy vibrator review

Magic Wand OriginalLeuk dat je dit eerste artikel in de reeks ‘Wie wint?‘ leest!

In deze reviewreeks gaat de Fairy vibrator het opnemen tegen de concurrentie. Letterlijk. In vijf intensieve en afmattende rondes nemen we de belangrijkste of meest interessante eigenschappen van de Fairy en de concurrerende vibrator onder de loep.

Zo proberen we je op een leuke en snelle manier duidelijk te maken waar je aan toe bent als je twijfelt tussen de twee vibrators die aan bod komen.

Maar bij iedere review geldt: er kan er maar één de winnaar zijn.

Deze keer neemt de Fairy vibrator het op tegen… hoe kan het ook anders: de Hitachi Magic Wand! De 21e tegen de 20e eeuw. Roze vs blauw.

Wie wint?

Ding! ding! ding!

Ronde #1: Design

De Hitachi Magic Wand is thuis in elke gereedschapskist. Laten we wel wezen, deze vibrator valt zeker niet in de huidige generatie van designvibrators. De Hitachi stamt dan ook niet voor niks al uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Sinds 2013 wordt de vibrator verkocht onder de naam Original Magic Wand, maar het uiterlijk is vooralsnog ongewijzigd.

Het uiterlijk is industrieel. Medisch. En dat is ook niet gek als je bedenkt dat het van oorsprong was bedoeld als massage-apparaat dat zelfs het meest diepe weefsel in je lichaam kan bewerken.

Het ontwerp van de Original Magic Wand is niet bijzonder. Maar je kent het gezegde ‘Never change a winning team'. Als het niet stuk is, hoef je het ook niet te maken. Op dit onderdeel scoort de Hitachi helaas geen punten.

De Fairy vibrator stamt oorspronkelijk uit 2007. En dat is ook aan het ontwerp te zien.  Door de roze of paarse kleuren is het veel speelser dan de Hitachi. De body van de Fairy heeft een druppelvorm, waardoor hij meteen wat meer uitstraling mee krijgt. Daarnaast zorgt het gebruik van gekleurde gripvlakken voor een leuk ontwerpje.

Wie wint?

De Fairy vibrator.

Deze ronde geven we aan de Fairy. Het ontwerp uit het jaar toebak van de Hitachi kan niet opboksen tegen het frissere ontwerp van de Fairy.

Stand: 0 – 1.

Ronde #2: Betrouwbaarheid

Hierboven las je al dat de hitachi al sinds de jaren '70 op de markt is. En laten we niet vergeten dat hij wereldwijd een gigantisch succes is geworden. Als wij hem hadden uitgevonden, hoefden we echt geen stukjes meer te tikken om een boterham op tafel te zetten. 🙂

Met bijna 40 jaar aan feedback van gebruikers en jarenlange verkoopsuccessen over de hele wereld, kunnen we ons bijna niet voorstellen dat de Hitachi deze rond gaat verliezen.

De Fairy is een stuk jonger. En in de kinderfase hadden ze bij de ontwikkelaar Love Merci te maken met wat klachten. De Fairy trilde zich een ongeluk. Letterlijk. De motor begaf het bij sommige gebruikers. Tegenwoordig is hij echter een stuk betrouwbaarder.

Wie wint?

De Hitachi Magic Wand.

Ondanks dat de Fairy al een aantal jaren op de markt is, is het vergeleken met de Hitachi nog maar een jonkie. De Hitachi is de ouwe rot in het vak en is jarenlang doorontwikkeld waardoor vrijwel alle kronkels glad zijn gestreken.

Stand: 1 – 1.

Hitachi Magic Wand

Ronde #3: Trilkracht

De Magic Wand biedt een vermogen van 5.000 of 6.000 rpm. Ervaringsdeskundigen zeggen regelmatig de de Magic Wand wat ‘zwaardere’ trillingen biedt. Hij klopt als het ware wat harder. Vergelijk het met een brommende bij.

De Fairy biedt minimaal 8.000 rpm (de Mini en Charge hebben er bijvoorbeeld 11.000). Hij produceert zeer intense maar ‘kleinere’ trillingen. Een zoemende mug.

Wie wint?

De Fairy vibrator.

We gooien deze puur op de techniek. En dan legt de Hitachi het af tegen de Fairy. Dit is dan ook niet voor niks het grootste speerpunt van de Fairy: ze willen de sterkste vibrator ter wereld aan je geven.

Stand: 1 – 2.

Ronde #4: Accessoires

Voor de Hitachi zijn al sinds jaar en dag de Wonder Wand en de Gspotter opzetstukken verkrijgbaar. Vrij simpel een recht penisvormige attachment en eentje met een kromming om je g-spot beter te stimuleren. Allebei bedoeld om de Magic Wand geschikt te maken inwendig gebruik, wat een vrij intense ervaring oplevert.

Andere fabrikanten hebben ingespeeld op het succes van de Hitachi en hebben diverse andere attachments ontwikkeld die vaak erg creatieve vormen aannemen. Zo kun je van je Hitachi bijvoorbeeld ook een ontzettend krachtige rabbit of tarzan vibrator maken. En zelfs een die zowel je bips, vagina als clitoris tegelijk onder handen neemt.

Voor de Fairy waren de opzetstukken eerst erg lastig verkrijgbaar. Tegenwoordig is dat wat makkelijker omdat de Fairy opzetstukken de Body Wand kan gebruiken.

Wie wint?

De Hitachi Magic Wand.

Er zijn steeds meer opzetstukken voor de Fairy, maar je vindt ze niet bij elke winkel. We geven deze ronde aan de Hitachi.

Stand: 2 – 2.

Magic Wand Massager

Ronde #5: Features

De Hitachi heeft drie standen: Uit, laag en hoog. Er zijn verschillende officiële attachments ontwikkeld. Dat zijn opzetstukken die je op de kop van de Hitachi plaatst, zodat je hem bijvoorbeeld ook inwendig kunt gaan gebruiken. Daarnaast zijn er een hoop opzetstukken ontwikkeld door derden. De attachments zijn goed verkrijgbaar in Nederlandse shops.

Sinds enige tijd is ook de Europe Magic Wand te koop. De Europese tegenhanger van de Hitachi Magic Wand met een langer snoer en in totaal zes verschillende standen heeft. Overigens een veel beter product dan de originele Hitachi, maar daarover een andere keer meer.

De Fairy Original is traploos instelbaar, net als alle andere Fairy modellen op de allerkleinste na. Ook voor de Fairy zijn ondertussen opzetstukken verkrijgbaar, maar die zijn vaak lastiger te vinden.

Wie wint?

De Fairy vibrator.

De traploze bediening van de Fairy verslaat de drie standen van de Hitachi Magic Wand. Voor de Hitachi kun je een accessoire kopen om hem ook traploos regelbaar te maken, maar dan ben je meteen weer een paar tientjes extra kwijt.

Stand: 2 – 3.

Bonusronde #6: Prijs

We konden het niet laten om nog een rondje door te gaan. Want de prijs van de vibrator kan in dit geval doorslagggevend zijn bij je keuze.

De Hitachi Magic Wand is verkrijgbaar bij  Zoemmm.com

De Fairy vibrator is verkrijgbaar bij Bol.com en Misssteel.nl.

Wie wint?

De Fairy vibrator.

Je kunt al een Fairy mét opzetstuk én wat glijmiddel of toy cleaner kopen voor de prijs van een Magic Wand zonder opzetstuk of andere producten.

Stand: 2 – 4.

De winnaar

De Fairy vibrator verslaat de Hitachi Magic Wand met 4 – 2.

Qua reputatie is de Magic Wand nog altijd de winnaar, want met tientallen jaren wereldwijde verkoopsuccessen mag je concluderen dat het echt een topper is. De meeste vrouwen hebben dan ook al eens van de Hitachi Magic Wand en zijn prestaties gehoord. Net zoals met de Tarzan.

Maar de Fairy is jonger, sneller en frisser. Love Merci heeft de Hitachi van de troon gestoten als het aankomt op het vermogen van de vibrator. De populariteit van de Fairy neemt elke dag toe. En als we kijken naar de draadloze Fairy Charge (een tientje duurder) heeft de Fairy reeks een streepje voor op de Magic Wand Original.

Deel je mening hieronder en help andere vrouwen de juiste keuze te maken tussen deze twee vibrators. En laat ons ook weten wie jij graag de volgende keer in de ring wilt zien tegen de Fairy vibrator.

Reacties

 1. Voor mij is het toch echt de Hitachi. De krachtigheid gaat boven snelheid. Korte vergelijking: Mijn telefoon trilt snel maar zonder kracht voel ik deze niet eens in m’n broekzak.

  • Fairy vibrator zegt:

   Bedankt voor je reactie!

   Daar valt zeker iets voor te zeggen. De trillingen van de Fairy zijn zonder twijfel van een andere aard, maar na vijf minuten zijn zelfs bij de oplaadbare Fairy Charge je armen echt wel lam.

   Overigens is de Europe Magic Wand wel de betere keuze vergeleken met de Hitachi, al is het maar vanwege de fatsoenlijke garantieregeling.

 2. fairylovers zegt:

  De fairy is voor mij met stip de wnnaar! Wat een genot…de traploze verstelbaarheid van de trilling die al heel snel een zeer intens orgasme geeft. Een vriend heeft de Magic Wand maar is net als ik inmiddels helemaal om. Er gaat niets boven mijn Fairy Turbo!

 3. Jenga Palm Power liefheb(ber)ster zegt:

  Tja, de keuze valt hier op 2 vibratoren, maar naar onze mening is er maar 1 echte winnaar en die zie ik nergens hier terug. De Swan Palm Power Jenga stimulator, want die is mischien wel vele malen lekkerder dan de hier genoemde twee. Al gebied eerlijkheid te zeggen dat de fairy power nog niet door ons geprobeerd is.

 4. Ik zit al zeker een jaar te wachten alvorens ik nu eindelijk een vibrator kan aanschaffen zonder dat het raar is als man zijnde..nu in een relatie en me oog is op de fairy turbo gevallen..maar is er ook een man vriendelijk opzetstuk te koop? De kop lijkt me heerlijk op de ballen..maar om het in de winkel uit te proberen xD

  • Fairy vibrator zegt:

   Hoi jp,

   Een aantal winkels verkopen opzetstukken of attachments voor wand vibrators.

   Specifiek voor mannen is er bijvoorbeeld een masturbator opzetstuk dat op de Fairy Turbo past dat wordt verkocht door Hotstuff.nl. Met deze specifieke uitvoering heb ik geen ervaring, maar de meeste mannen vinden dit type opzetstukken erg lekker. Glijmiddel is uiteraard wel een must. En de opzetstukken zijn helaas prijzig.

   Daarnaast hebben Hotstuff en andere winkels ook een aantal andere opzetstukken die een ander gevoel bieden of geschikt zijn voor penetratie (aanrader). Maar let op: ze zijn niet allemaal geschikt voor de Fairy Turbo. Met name de Power Head serie opzetstukken lijkt wel geschikt te zijn bij Hotstuff.

   Vraag het altijd na als het niet specifiek bij het product staat vermeld om een miskoop te voorkomen.

Laat wat van je horen

*